Europa är Vi 2010

Anna Maria samlade 100-tals aktivister på valrally

signad-under-text1Under tisdagskvällen samlades ett 150-tal personer i Stockholm för att samtala om vad som händer i Europapolitiken under parollen ”Europa är Vi” och vad de kan göra för en Alliansseger i höst. Värd för tillställningen var Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt (M), närvarande var allt ifrån aktiva moderater, personer från hennes Kryssa Anna Maria stödförening och andra intresserade.

- Det är otroligt roligt att så många är intresserade av vad jag gör i Europaparlamentet och vill vara med och påverka. Vi fyllde lokalen till max, 150 personer, och hade en lång väntelista, säger Anna Maria.

- Det finns många frågor där vi gemensamt kan göra skillnad i Europa. Jag kommer att fortsätta med att säga Basta till matfusket, att kämpa för att fler kvinnor ska ta plats och att småföretagens villkor blir bättre, säger Anna Mara.

Mötet var unikt då både aktiva Moderater, personer engagerade i Anna Marias kampanj och personer som inte är engagerad i partipolitiken var närvarande. Under kvällen pratade Anna Maria om det arbete hon gör i Europaparlament och vilka frågor hon vill driva framöver. Hon avslutade med att tala om vikten av höstens Riksdagsval. Anna Maria kommer själv aktivt kampanja för en Alliansseger, hon uppmanade och bjöd in deltagare att vara med i kampanjen.

- Europa är vi. EU handlar inte om byråkrater och byggnader i Bryssel, utan om oss människor som bor i Europa. Det är tillsammans som vi kan skapa en bättre framtid för oss alla, oavsett om det handlar om miljön, maten eller jobben, fortsätter Anna Maria.

Under mötet bidrog deltagarna till Röda Korsets Haiti insamling för katastrofberedskapen inför den kommande regn- och orkansäsong.

- Vi Européer är lyckligt lottade att ha demokrati och välstånd. Med det kommer också ett ansvar jämt emot dem som inte har samma förutsättning. Därför är det viktigt att stödja de drabbade på Haiti och det under en lång tid, avslutar Anna Maria.

Mötet var den första i raden av de som kommer att bli återkommande träffar med Anna Maria Corazza Bildt om ”Europa är Vi” runt om i Sverige.