Ny app för biljettköp lanseras i SL-trafiken

Med appen, som levereras inom kort, kan resenärer för första gången köpa sin SL-biljett via sin smarta telefon på ett enkelt och smidigt sätt. Det är ett viktigt steg för att fortsätta förenkla resandet för resenärerna och samtidigt få ännu fler att åka kollektivt.

 - Den nya appen medför att vardagen blir smidigare och enklare för resenärerna samtidigt som det underlättar för fler att åka kollektivt, vilket förhoppningsvis ökar den redan höga nöjdheten än mer, säger trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M).

- Tillsammans med tidigare beslut om att en e-handlad biljett ska gälla i princip direkt efter köp kommer detta ge stora fördelar för resenärerna speciellt i samband med att också nya sl.se har givit förenklade möjligheter till biljettköp, avslutar Christer G Wennerholm (M).

Fakta
Appen är ett komplement till den befintliga SMS-tjänsten och beräknas att tas i bruk under vecka 45 och kommer levereras av Klarna och Mobill. Resenären kan då beställa biljett via appen och den levereras då direkt till denna. Betalning sker antingen via kopplat betalkort eller via faktura. Appen kommer finnas för iPhone och Android.

För mer information
Claes Wersäll
Pressekreterare för Christer G Wennerholm (M)
070 737 41 90

Share

Featuring Recent Posts WordPress Widget development by YD